Датчики контролю якості повітря з онлайн-трансляцією даних встановлять у Харкові

Фото: city.kharkov.ua

Станцію екомоніторингу планують створити в Харкові у рамках Міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова».

Про це ХарківTimes довідався із повідомлення прес-служби міськради.

Про це сьогодні, 4 червня, на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна. За її словами, для цього планується внести відповідні зміни до програми з охорони навколишнього середовища.

Як повідомила Руслана Колодна, проект громадської організації «Екореанімація» переміг у конкурсі на бюджет участі і передбачає встановлення датчиків контролю якості атмосферного повітря з онлайн-трансляцією даних.

Показання датчиків зможуть бачити городяни, також отримані відомості можна буде використовувати для розробки екологічної стратегії міста і виявлення порушень екологічного законодавства.

Датчики змонтують в місцях найбільшого забруднення повітря. Спочатку – на пл. Свободи, пл. Конституції, пр. Гагаріна, вул. Сергія Грицевця та пр. Науки. Після запуску проекту планується встановити пристрої і на інших об’єктах.

Загальна вартість проекту становить понад 1,9 млн. Заступник директора департаменту повідомила, що 1 млн грн внесе громадська організація, решту коштів планується виділити з міського бюджету.

Нагадаємо, що з 25 квітня по 25 травня 2018 року харків’яни подали на бюджет участі 304 проекти, з яких експертною комісією було відібрано 167.

Після цього на «Порталі харків’янина» пройшло голосування городян, за результатами якого перемогли 80 проектів.

На реалізацію ініціатив з міського бюджету цього року виділено 50 млн грн. – до 1 млн грн. на кожен проект.

Крім Станції екомоніторингу, у конкурсі перемогли ідеї зі створення Медіацентру комплексної доступності для осіб з важкими порушеннями зору, молодіжної радіостанції, безкоштовної онлайн-платформи для розвитку професійних компетенцій «E-bridge», Музею спорту, мобільного додатку для студентів «StudX» та ін.