Відновити і прибрати через суд: Грановський дав праву оцінку зносу пам’ятника Жукову

Фото: Александр Грановский / Facеbook

Народний депутат Олександр Грановський назвав знесення пам’ятника Жукову в Харкові ілюзією волевиявлення або свободи слова.

Про це Грановський написав в Facebook.

“Так не побудуєш правову державу, в якій напевно проживають громадяни, яким Жуков сниться і ті, хто хоче знести цей пам’ятник. Я розумію, що частина городян не поділяють політику Геннадія Кернеса і всі ці люди мають цілковите право міркувати так, як їм заманеться. Але тоді, коли цим небайдужим виборцям достеменно відомо, що мер міста-мільйонника з імовірністю 100% висловиться проти і стане на захист пам’ятника, діяти так – діяти недалекоглядно і не за законом”, – написав політик.

Грановський зазначив, що знає харків’ян, які дотримуються абсолютно різних точок зору, але всіх цих людей повинен об’єднувати один принцип – повага до закону. “Основний пріоритет будь-якого політика – не допустити кров. Електоральні симпатії на крові – дивіденди, які ніколи не перетворяться у відсотки в вашому виборчому бюлетені”, – підкреслив він.

На думку Грановського, місто має відновити пам’ятник, а ті громадяни, які впевнені в необхідності і доцільності його демонтажу, повинні звернутися до суду і отримати правову відповідь на це питання. “Якщо такого бажання немає, то він повинен стояти”, – підкреслив народний депутат.

Як повідомляв ХарківTimes, 2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.

Слідчі поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка та розпилення громадянами сльозогінного газу у натовп – за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.