У Балаклійському районі сталася пожежа на підприємстві з переробки газового конденсату та нафти

Фото: www.dsns.gov.ua

Рятувальники 2 червня ліквідували пожежу на території Шебелинського відділення з переробки газового конденсату та нафти АТ “Укргазвидобування” у селищі Андріївка Балаклійського району Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Повідомлення про пожежу надійшло до чергової частини об 11:06.

“Пожежі передував розлив присадок дизельного палива “ШЕБЕЛЬ”, що стався на площі 50 кв. м. Повідомлення про це до рятувальників 15-ї об’єктової частини ДСНС надійшло о 10:45 від працівників підприємства. Викид стався внаслідок порушення нормальних параметрів роботи в установці технологічного змішування паливних присадок”, – йдеться у повідомленні. О 10:47 до місця виклику прибуло відділення рятувальників цієї частини. Начальник караулу оцінив ситуацію і розпочав охолодження установки. О 10:55 рятувальники виявили випаровування з люку ємності Е-26, після чого було прийнято рішення про виклик другого відділення. В цей час відбувся спалах у ємності Е-26 з подальшим горінням розлитих присадок.

Зважаючи на ускладнення ситуації, керівник гасіння пожежі викликав додатково сили та засоби. До місця пожежі було стягнуто автомобіль порошкового гасіння, три відділення пожежно-рятувальних частин ДСНС та Андріївську місцеву пожежну команду. Одночасно з викликом додаткових сил були увімкнуті системи пінного пожежогасіння технологічної установки та найближчої насосної станції. На охолодження технологічних установок вогнеборці подали сім водяних стволів, а на гасіння розлитої горючої рідини – вогнегасний порошок.

Об 11:42 пожежу локалізували, о 12:12 її вдалось ліквідувати. Жертв та постраждалих немає. Наразі правоохоронці проводять перевірку за фактом пожежі.