Суд задовольнив клопотання міськради і закрив скандальну справу

Фото: Фокус

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Харківської міськради і закрив провадження по справі щодо оскарження тарифів на проїзд у міському електротранспорті.

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення Харківського антикорупційного центру.

У ХАЦ заявили, що суд незаконно закрив справу по оскарженню тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах.

«Сьогодні суддя Харківського окружного адміністративного суду Шляхова О.М., на нашу думку, незаконно задовольнила клопотання виконкому Харківської міськради і закрила провадження по справі щодо оскарження тарифів на проїзд в міському електротранспорті (трамваях та тролейбусах)», – сказано у повідомлені антикорупційного центру.

За словами спеціалістів ХАЦ, «закриття провадження і відмова суду виносити рішення про незаконність/законність рішення виконкому від 6 лютого про підвищення тарифів з 4 до 6 гривень, позбавляє харків’ян права на відшкодування збитків від незаконного підвищення тарифів. А за період з 6 лютого 2019 року по 22 травня 2019-го, сума цих збитків складає десятки мільйонів гривень».

Харківський антикорупційний центр буде оскаржувати цю ухвалу в апеляційному порядку.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Окружний адміністративний суд 19 лютого припинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та наземному електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).

22 травня виконавчий комітет міської ради перезатвердив тарифи на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах. Відповідне рішення одноголосно ухвалили члени виконкому мерії. Вартість проїзду у метро – 8 грн, у трамваях і тролейбусах – 6 грн за поїздку.

30 травня на засіданні Харківського окружного адміністративного суду, де розглядалася обгрунтованість підвищення тарифів на проїзд у метро до 8 гривень, представники міськради подали клопотання про закриття справи.