Харків’янин, який змусив свого гостя вистрибнути з четвертого поверху, пішов за грати

Фото: antikor.zp.ua

Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до 7 років позбавлення волі 36-річного харків’янина, який змусив свого гостя вистрибнути з четвертого поверху.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У серпні 2017 року товариші спільно вживали алкоголь вдома у зловмисника. На побутовому ґрунті у них виник конфлікт. Господар вирішив довести свою перевагу. Він зачинив двері на ключ, узяв ножа та, підійшовши до гостя, вдарив його у спину. Потім, розмахуючи ножем, почав погрожувати товаришу вбивством та змушувати його вистрибнути з вікна четвертого поверху. Гостю довелося виконати ці вимоги.

Після падіння з висоти потерпілий вижив, але отримав тяжкі травми – чисельні переломи та розриви внутрішніх органів. 31-річний чоловік залишився паралізованим та потребує постійного стороннього догляду.

Суд визнав обвинувачуваного винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та погрозах вбивством (ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу).

Вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження. Наразі на вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.