Активісти проукраїнських організацій пікетують з’їзд партії “Довіряй ділам” (фото)

Фото: ХарківTimes

Активісти низки проукраїнських організацій сьогодні, 2 червня, проводять акцію протесту біля Палацу спорту перед початком з’їзду партії “Довіряй ділам”.

Про це повідомив кореспондент ХарківTimes, який знаходиться на місці події.

За повідомленням Нацполіції, заявку на проведення акції подавали активісти харківського Євромайдану.

Фото: ХарківTimes

Долучитися до протесту закликали своїх прибічників у соцмережах “Правий сектор”, “Світанок”, “Демократична сокира”, “Фрайкор”, “Харківський антикорупційний центр” та інші організації. Вони вважають проведення з’їзду реваншем антиукраїнських сил.

Перед Палацом спорту активісти проукраїнських організацій утворили «коридор ганьби». Люди, які ідуть на з’їзд, проходять по цьому коридору, а їм у слід кричать «Ганьба». Під ногами у них розлита червона фарба та лежать портрети мерів Харкова та Одеса – Геннадія Кернеса та Геннадія Труханова.

Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes

Учасники пікету принесли портрети загиблих на Майдані та під час теракту біля Палацу у 2015-му році.

Також вони тримають плакати і викрикують: «Слава Україні! Героям Слава! Україна понад усе! Стоп реванш!».

Нагадаємо, 22 лютого 2014 року в Харкові біля Палацу спорту проходив з’їзд депутатів всіх рівнів з південно-східних областей і Автономної Республіки Крим, ініційований всеукраїнським громадським союзом «Український фронт». Тоді з’їзд пікетували активісти Євромайдану.

Письменник, активний учасник харківського Євромайдану Сергій Жадан, який також брав участь в акції біля Палацу Спорту, повідомив, що зібралося близько 30-40 тисяч прихильників Майдану.

Відразу ж після закінчення з’їзду мер Харкова Геннадій Кернес досить спішно покинув Палац спорту через боковий вхід. Він поїхав у «Мерседесі», який супроводжували два мінівена. Охоронці встрибували в мінівени прямо на ходу.