У Харкові встановили рекорд України з одночасної гри дітей в шахи (фото)

Фото: ХарківTimes

У Центральному парку імені Горького сьогодні, 1 червня, відбувся сеанс одночасної гри в шахи, в якому взяли участь 556 юних спортсменів.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Столики з шаховими дошками були розставлені на майданчику перед головною сценою парку. Юні шахісти розділилися на групи, з учасниками кожної з яких грав хтось з провідних шахістів міста.

Після того, як був даний старт початку шахових партій, представник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова офіційно оголосила про фіксацію рекорду з наймасовішої гри в шахи серед дітей. “Маємо на відкриття 556 дітей, які стали учасниками рекорду”, – сказала вона. Вєтрова передала президенту Харківської обласної федерації шахів Олександра Грановського свідоцтво про фіксацію рекорду.

Вєтрова зазначила, що шахові дитячі турніри проводилися в різних містах – у Києві, у Вінниці, в Ужгороді – але вперше в Україні проводиться такий масовий захід. Вона нагадала, що у Харкова вже є шаховий рекорд – чемпіон світу харків’янин Тихон Черняєв вже у п’ять років отримав національний рекорд, коли виконав дорослий розряд з шахів. Також на національний рекорд був номінований шаховий турнір серед дорослих, який проходив в Харкові.

“Ніколи ще в історії України одночасно 600 діток не грали в шахи. Ідея свіжа, ми все нею дуже сильно загорілися, перевірили, а чи є бажання і готовність у батьків і дітей приїхати і пограти в шахи в Парку імені Горького – така готовність була, і ми зробили все від нас залежне, і як нам здається, на дуже високому рівні організували такий турнір. Я впевнений, що він залишиться у пам’яті як дітей, так і їхніх батьків”, – сказав журналістам Грановський.

Після закінчення гри кожен учасник отримав медаль за участь у рекорді України та подарунок.

Як повідомляв ХарківTimes, Олександр Грановський пообіцяв підтримку наймолодшому шахісту з Харкова Тихону Черняєву.