На концерті «Рок для перемоги» зібрали гроші для відновлення волонтерського намету

Фото: kh.suspilne.media

Під час концерту “Рок для перемоги”, який відбувся на площі Свободи 31 травня, зібрали майже 9 тисяч гривень для відновлення волонтерського намету.

Про це розповів  координатор намету Борис Редін, повідомляє UA: Харків. За словами Редіна, на концерт прийшли більше 500 глядачів.

На концерті для людей заспівали гурти “Жадан і собаки”, “Папа Карло” та “Alcohol Ukulele”. Лідер гурту “Жадан і собаки” Сергій Жадан пояснив, чому музиканти вирішили дати концерт біля волонтерського намету.

“Хочемо підтримати наш волонтерський рух і нагадати декому в Харкові, що війна не закінчилася і робити вигляд, що її немає, це не зовсім чесно по відношенню до наших співвітчизників, які воюють на фронті за українську свободу, які живуть у прифронтовій зоні”, – пояснив Сергій Жадан.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада намагалася прибрати волонтерський намет з площі Свободи. 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружногоадміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намети «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намети на площі Свободи.

Засідання суду за цим позовом, що почалося вдень 17 травня, затягнулося майже на добу. Рішення суддя Владислав Єгупенко зачитав приблизно о 01:00 18 травня.

Раніше начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.

В ніч з 19 на 20 травня в Харкові невідомі намагалися спалити встановлений на площі Свободи намет “Все для перемоги”. Полум’я загасили патрульні поліцейські і активісти.