Куди піти на вихідних

Фото: www.city.kharkov.ua

1 червня, субота

Встановлення рекорду України з одночасної гри в шахи (9:30, Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького, центральна сцена). Очікується, що в сеансі одночасної гри в шахи візьмуть участь 600 гравців шкільного та дошкільного віку. Їх суперниками стануть провідні гросмейстери і дитячі тренери. Діти будуть розділені на команди, і кожен тренер буде грати з більш ніж десятком учнів.

Свято “Ура, літо!” (9:30 – 22:00, Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького). У всіх куточках парках пройдуть веселі конкурси, виступи артистів, майстер-класи та презентації.

В цей день в парку встановлять відразу два рекорди України: “Найбільше число учасників сеансу одночасної гри в шахи серед дітей дошкільного та шкільного віку”, що пройде за підтримки Міського Голови та “Наймасовіший парад юних патріотів і сімей Захисників України з пташками світу”.

За Центральної алеї пройдуть святкові ходи учасників фестивалю “Вітаємо дитинство” і вихованців школи карате “Бушидо”. Відбудуться показові виступи харківських шкіл боксу і шкіл кікбоксингу.

На спортивних майданчиках і роллердроме пройде Фестиваль вуличних культур 2019. Відбудуться змагання з брейкинга, паркуру, вуличного футболу, стрітболу, воркауту, bmx, і scooter. Тут же пройде “Битва районів Харкова” на звання найкращих брейкінг танцюристів. На Головній сцені виступатимуть дитячі творчі колективи – учасники фестивалю “Вітаємо дитинство” і концерту “Діти Харкова”. Перед гостями парку виступить група “Л’юїс Керол”, святкування Дня захисту дітей завершить весела дискотека з реміксами дитячих пісень і сучасними хітами.

Детальна програма свята – тут

Свято “День захисту дітей” (10:00, Екопарк). Ранкова зарядка з мультяшними героями для найменших відвідувачів “Бадьорий ранок!” традиційно відкриє розважальну програму о 10:00. О 10:40, 12:40 та 14:40 на головному майданчику на дітлахів чекає Вubble-party: святковий міні-диско в мильних бульбашках, а о 11:50 і 13:50 – ігрова програма для дітей “Як літо – в парк!!!”. Об 11:00 розпочнеться конкурс малюнків на асфальті “Подаруй мені, літо, ЦЕ!”, а з 13:30 будуть проходити міні-майстер-класи. Концертно-розважальна програма “Планета дитинства”, за участю хореографічного колективу “Respiro dance” стартує о 13:30 у Театрі дітей та тварин.

Книжковий ярмарок “День у саду” (11:00 –21:00, Сад ім. Т. Г. Шевченка). “День у саду” – кульмінація книжкового фестивалю Kharkiv Book Fest. Це великий яскравий ярмарок, на якому кожен знайде для себе книги за смаком та гаманцем: більше ніж 5000 найменувань літератури для дітей, підлітків та дорослих за ціною від 5 гривень. А ще розваги, майстер-класи та концерт просто неба. Вхід вільний.

Прем’єра вистави Полтавського театру ляльок “Колискова для сніжинки” (11:00 та 12:00, Будинок Актора – вул. Манізера, 3) Історія сновидінь маленької Сніжинки, яку розповідають казкові персонажі. Вистава відбудеться у рамках театрального фреш-фестивалю “Я і Села Брук”.

Акція “Ми – діти, ми – Всесвіт!”, присвячена Міжнародному дню захисту дітей (11:30, пл. Свободи). В музично-хореографічній виставі на площі буде задіяно понад три тисячі дітей з Харкова та інших міст України. Зокрема, в акції візьмуть участь юні музиканти і танцюристи з Києва, Ужгорода, Одеси, Тернополя, Мелітополя, Хмельницького, Бахмута і Добропілля. Відкриє концерт виступ зведеного хору і зведеного оркестру учнів дитячих музичних шкіл Харкова – всього 700 дітей, які виконають відомі світові хіти разом з естрадним симфонічним оркестром “Prime-Orchestra”. Також в рамках концерту відбудеться масовий флешмоб за участю хореографічних та спортивних дитячих колективів з різних міст. Після закінчення акції на гостей свята чекає концерт музикантів з “Prime-Orchestra”.

Відкриття виставки дитячих робіт “Тут оживають казкові сни” (12:00 Інформаційно виставковий центр “Бузок” – вул. Сумська, 25) Експозиція присвячена Міжнародному дню захисту дітей. Свої роботи представлять учні студії пісочної анімації та художньої майстерні. У програмі відкриття виставки відбудуться майстер-класи та пісочне шоу. Вхід вільний.

Перфоманс Плейбек-театру “Дороги” (15:00 – 16:00, Будинок Актора – вул. Манізера, 3) Перфоманс підліткового Плейбек-театру – 15-18 років – про відносини батьків та дітей. Відбувається у рамках театрального фреш-фестивалю “Я і Села Брук”.

Відкриття виставки для дітей, підлітків та всіх охочих “Супер! Герой” (17:00 – 19:00, Харківський ЛітМузей – вул. Багалія, 6) Виставка звертається до “побутування” героїв в українській масовій культурі. Яких героїв пропонують у школі? Чи справді вони сприймаються як живі та актуальні, чи, навпаки, діти та підлітки (а надалі й дорослі) не здатні ототожнювати їх зі своїм життям та згадують лише за необхідності здати іспити або ЗНО? За допомогою артів художника Нікіти Тітова та відомого всім з дитинства сюжету казки “Котигорошко” ви побачите, з яких основних рис складається героїчна історія і як, завдяки такій історії, героєм може стати будь-хто. Книги з колекції ЛітМузею представляють так званий “героїчний корпус”, що в ті чи інші часи пропонувався дітям в Україні та завдяки шкільній програмі залишається майже незмінним і сьогодні. А сучасні українські комікси, видавці яких реагують на суспільний запит, демонструють, як можна осучаснити вже давно відомі постаті та по-новому подивитись на них. Спеціально до відкриття виставки письменниця Юліта Ран та учні 45 гімназії підготували виставу “У пошуках супергероя”. Для тих, хто хоче відчути себе супергероєм, діє спеціальна селфі-зона. Вхід на відкриття виставки вільний, а комікси можна чіпати руками.

Вистава “Кімната догори дригом” (18:30 – 19:30, Будинок Актора – вул. Манізера, 3) Сучасна перформативна вистава театру “Кімната Т” про социум сьогодні. Автор та режисер Ольга Сомова. Вистава відбудеться у рамках театрального фреш-фестивалю “Я і Села Брук”.

Перфоманс “White Blood Blue Bones” (20:00 – 21:30, Харківська державна академія дизайну і мистецтв – вул. Мистецтв, 8) У перформансі беруть участь танцюристи “Лабораторії тілесних образів ArTtело” Ірина Авдєєва та Юлія Блоха, імпровізатор зі Львова Андрiй Орел, харківські музиканти, в минулому учасники Moglass, авангардної групи кінця 90-х-початку 00-х (Юрій Кулішенко, Олег Ковальчук, Анастасія Терехова), гітарист-віртуоз Максим Трянов, мультиінструменталіст Ольга Ксендзовська. Проходить у рамках театрального фреш-фестивалю “Я і Села Брук”.

 

2 червня, неділя

Заходи у рамках програми театрального фреш-фестивалю “Я і Села Брук” (10:00 – 22:00) З повною програмою перфомансів, зустрічей, вистав та інших заходів можна ознайомитись тут.

День травневого іменинника і День морозива (10:30, Екопарк). Реєстрація іменинників, майстер-клас з виготовлення святкових корон і фотосесії почнуться о 10.30, а о 11:30 хлопців чекає святкова ігрова програма “Мій день народження в Екопарку!” з жуком-сонечком Мілою і коником Кузею. У цей день гості Екопарку також зможуть взяти участь в Вubble-party та ігровій програмі “Як літо – в парк!!!”, а також відвідати міні-майстер-класи. А Театр дітей та тварин представить свій “Веселий калейдоскоп” (початок об 11:30).

Родзинкою цього дня стане ще одне свято – День морозива від провідного вітчизняного виробника. Гостей Екопарку (на майданчику з боку білгородської траси) чекають запальні виступи вокальних та танцювальних колективів, цікаві майстер-класи, аквагрим, веселі ігри з призами, а також розіграш морозива. Початок свята – о 12:00.

День морозива (11:00 – 20:00, Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького). Детальна програма свята – тут.

Книжковий ярмарок “День у саду” (11:00 –21:00, Сад ім. Т. Г. Шевченка). “День у саду” – кульмінація книжкового фестивалю Kharkiv Book Fest. Це великий яскравий ярмарок, на якому кожен знайде для себе книги за смаком та гаманцем: більше ніж 5000 найменувань літератури для дітей, підлітків та дорослих за ціною від 5 гривень. А ще розваги, майстер-класи та концерт просто неба. Вхід вільний.