Харків отримав онлайн-базу доступних інвестицій з усього світу

Фото: city.kharkov.ua

Місто Харків отримало доступ до інвестиційної онлайн-бази, розробленої «fDi Intelligence» – спеціалізованим виданням міжнародної ділової газети «Financial Times».

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення міськради.

Відповідний сертифікат сьогодні, 31 травня, під час Міжнародного форуму «Харків: розвиток та інвестиції» вручила першому заступнику міського голови Ігорю Терехову головний редактор «fDi Magazine» Кортні Фінгар.

За її словами, база даних «fDi Markets» допоможе Харкову з залученням іноземних інвесторів.

«Ця база відстежує прямі міжнародні інвестиції, тобто в реальному часі моніторить інвестиції, доступні по всьому світу. У нас зібрано понад 15 тисяч профілів різних компаній, готових інвестувати в різні сектори економіки. Можна також відстежувати намір компаній, які тільки планують інвестувати, але ще не визначилися остаточно. Це дуже потужний інструмент, яким користуються усі найбільші міста світу. Як відомо, Харків лідирує в нашому рейтингу інвестиційної привабливості, і саме це мотивувало нас піти на розширення нашої співпраці і надати місту доступ до цієї бази даних. Сьогодні ми переконалися, що Харків є дійсно привабливим в інвестиційному плані, і те, що тут робиться, виправдовує перебування міста на першому рядку нашого рейтингу», – зазначила Кортні Фінгар.

Нагадаємо, торік Харків став кращим у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2018-2019 рр.» у номінації «Краще місто з точки зору економічної ефективності 2018-2019 рр.», складеному «fDi Magazine».