“Жодного реваншу не буде” – біля волонтерської палатки розпочався рок-концерт (фото і відео)

Фото: Филипп Дикань/Facebook

30 травня, о 19:00 на площі Свободи біля волонтерської палатки “Все для перемоги” розпочався рок-концерт.

Один з учасників концерту форнтмен гурту “Жадан і собаки” Сергій Жадан пояснив, чому музиканти сьогодні тут виступають. Про це стало відомо з відео, яке UA: Харків опублікував на сторінці у Facebook.

“Хочемо підтримати наш волонтерський рух і нагадати декому в Харкові, що війна не закінчилася і робити вигляд, що її немає, це не зовсім чесно по відношенню до наших співвітчизників, які воюють на фронті за українську свободу, які живуть у прифронтовій зоні”, – пояснив Сергій Жадан.

Фото: Филипп Дикань/Facebook

Виступ свого гурту фронтмен розпочав зі слів: “Жодного реваншу не буде, жодного відкату не буде”. Після чого “Жадан і собаки” виконали один з своїх хітів “Українська залізниця, круті рейки, стрьомні шпали”.

Також на майдані Свободи, біля намету «Все для перемоги», гратимуть гурти «Папа Карло» та «Alcohol Ukulele».

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада намагалася прибрати волонтерський намет з площі Свободи. 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружногоадміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намети «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намети на площі Свободи.

Засідання суду за цим позовом, що почалося вдень 17 травня, затягнулося майже на добу. Рішення суддя Владислав Єгупенко зачитав приблизно о 01:00 18 травня.

Раніше начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.