На Харківщині суттєво знизився рівень захворюваності на кір

Фото: Etcetera.media

Протягом тижня, з 23 по 29 травня, в Харківській області на кір захворіли 184 особи, з них – 64 дитини. У порівнянні з попереднім тижнем рівень захворюваності на кір знизився на 57,4%.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківського обласного лабораторного центру.

За даними медиків, протягом тижня, з 23 по 29 травня найбільшу кількість захворілих зареєстрували у Харкові – тут на кір захворіла 131 особа. У Харківському районі – 14 осіб,  у Куп’янському – 8, у Зміївському – 5. По 4 випадки кору зареєстрували у Балаклійському та Богодухівському районах, у Дергачівському – 3.  По 2 випадки кору – у Близнюківському, Великобурлуцькому та Вовчанському районах. У Золочівському, Дворічанському, Валківському, Кегичівському, Красноградському, Сахновщинському, Первомайському, Чугуївському та м. Люботин — по одному.

З початку року станом на 29 травня в регіоні зареєстровано 4013 хворих. Переважна більшість захворілих – дорослі (2787 осіб – 69,4%), питома вага дітей – 30,6% (1226 осіб). Госпіталізовано 2674 хворих. Летальні випадки не реєструвались. 70% відсотків серед захворілих не мали жодного щеплення. На думку медиків, епідемічна ситуація с захворюваністю на кір в області залишається неблагополучною.

З початку року в регіоні зареєстровано 109 спалахів, з кількістю уражених — 648 осіб, з них 45 у побуті, 42 у навчальних закладах, 16 у закладах охорони здоров’я, 4 за місцем роботи та 2 у закладах закритого типу. Локалізовані у межах інкубаційного періоду — 81 спалах, у 28 – протиепідемічні заходи тривають, з них у 19-ти організованих колективах: Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Харківська гімназія №14 Харківської області, Харківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №143 ХМР, КЗ «Мереф`янський медичний ліцей» Мереф`янської міської ради Харківської області, Харківський національний фармацевтичний університет, Будянський ліцей, Бесарабівський загальноосвітній НВК Кегичівської районної ради Харківської області, Харківська гімназія №12 ХМР Харківської області, Красноградський ДНЗ (ясла-садок) № 5 Красноградської районної ради Красноградського району Харківської області, Харківський національний медичний університет, Харківська гімназія №1 Харківської міської ради Харківської області, КЗ «Мереф’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №7» Харківської районної ради Харківської області, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет», Харківський машинобудівельний коледж, Харківський техничний ліцей №173, Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського, Національний аерокосмічний університет ім. Н.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», КЗ «Дошкільний навчальний заклад №317 ХМР».

Як повідомляв ХарківTimes, з початку року станом на 22 травня у Харківській області зареєстровано 3829 хворих на кір, з них – 1162 дитини.