Щеплення від сказу безкоштовно рятує життя

Иллюстративное фото

Станом на кінець травня у харківському регіоні залишається 4 неблагополучних пункти по сказу тварин, в яких проводяться оздоровчі заходи.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області.

Сказ тварин зареєстровано на території 12 адміністративних районів та міст Харківської області. Три випадки у Чугуївському районі, два – в Харкові, по одному на території Борівського, Вовчанського, Зачепилівського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Лозівського, Нововодолазького, Харківського районів та у місті Люботин.

«Станом на 27.05.2019 в області залишається 4 неблагополучних пунктів по сказу тварин, в яких проводяться заходи згідно планів оздоровлення та чинної Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», – сказано у повідомленні Держпродспоживслужби .

У весняно-літній період виникає загроза захворювання на сказ тих тварин, які постійно мешкають у місті. Це пов’язано з поїздками хатніх улюбленців на природу, де можливий контакт з дикими хворими тваринами.

Щоб уберегти свого улюбленця від сказу, необхідно провести профілактичне щеплення. Для цього слід звернутись до державної лікарні ветеринарної медицини. Щепленню підлягають всі тварини, починаючи з 3-ох місячного віку. Вакцина – безкоштовна, а саме щеплення коштує п’ять гривень.

Адреси ветклінік, де можна зробити щеплення домашнім тваринам у Харкові та області, вказані на сайті ГУ Держпродспоживслужби.

Як повідомляв Харків Times, у квітні в Холодногірському районі Харкова було введено карантин через скажену лисицю, що забігла до подвір’я місцевого мешканця.