Перше в Україні інклюзивне модельне агентство відкриють у Харкові

Фото: city.kharkov.ua

У місті реалізують проект «Інклюзивна мода як засіб просування інклюзії та толерантності у місті Харкові».

Про це повідомила сьогодні, 29 травня, в прес-центрі Харківської міської ради начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська.

Ініціатива Харківської міської громадської організації інвалідів «Креавіта» набрала найбільшу кількість балів і стала одним з переможців міського конкурсу інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів.

Інклюзивне модельне агентство займеться професійною підготовкою моделей з інвалідністю та розробкою адаптивної колекції одягу.

Віце-президент ГО «Креавіта» Олена Шингарьова повідомила, що організація працює над створенням доступного міста та захистом прав людей з інвалідністю.

Після участі в модних показах на фестивалі «Kharkiv Fashion» було вирішено створити перше в Україні модельне агентство для людей з інвалідністю.

За її словами, люди на інвалідних візках, з синдромом Дауна, проблемами слуху, зору та іншими видами інвалідності будуть вчитися ходити по подіуму, з їх участю будуть проводитися фотосесії та інші заходи.

До реалізації планують залучати різні організації та навчальні заклади. Крім того, «Креавіта» продовжить працювати з модельєрами, щоб шити і представляти одяг для людей з особливими вимогами.

«Харків стане першим містом в країні, де відкриють таке модельне агентство. Ми плануємо встановити міжнародні зв’язки та розширити наш досвід в межах всієї України», – зазначила Олена Шингарьова.

За її словами, до кінця року планується провести показ і кілька заходів вже під егідою нового агентства.

Як раніше писав Харків Times, цього року у Міському конкурсі інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів визначили десять переможців, які отримають муніципальні гранти в розмірі від 40 до 165 тис. грн. У їх числі – «Старий цирк Грікке», «Харків – місто стартапів»; «Мій улюблений український Харків» та ін.