Новий гендиректор “Заводу ім. Малишева”: партнерство з Міноборони має бути взаємовигідним

Фото: www.malyshevplant.com

Новопризначений директор ДП Завод ім.Малишева “(Харків) Олександр Чурсін бачить одне зі своїх першочергових завдань на новій посаді перехід на взаємовигідне співробітництво з військовим держзамовником з метою більш широкої участі провідного підприємства бронетанкового кластера держконцерну” Укроборонпром “в держпрограмі переозброєння ЗСУ та заходах держоборонзамовлення (ДОЗ).

“На жаль, на сьогоднішній день замовлення Міністерства оборони є збитковими для оборонної промисловості, включаючи бронетанкову галузь: оборонні заводи затиснуті вимогами військового приймання, застарілих технічних стандартів і неадекватними штрафними санкціями”, – сказав Чурсін в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в середу, 29 травня.

“Тому одним з ключових завдань нового менеджменту “Заводу ім. Малишева” я бачу посилення комунікацій з військовим держзамовником з метою переведення оборонної кооперації на взаємовигідне партнерство з військовим відомством і більш широкої нашої участі в держпрограмі переозброєння ЗСУ та заходах ДОЗ”, – зазначив він.

У числі пріоритетів керівництва заводу Чурсін також назвав подальший розвиток програм технічного переозброєння і виробничої концентрації підприємства, підвищення рівня автоматизації виробничих процесів і впровадження програми управління замовленнями.

“На порядку денному також завершення приєднання до “Заводу ім. Малишева “ДП “ХКБД” зі збереженням за конструкторським бюро функцій головного розробника танкових двигунів”, – повідомив Чурсін.

За його словами, основними пріоритетами менеджменту залишаються також рішення задач імпортозаміщення галузі, посилення експортних позицій підприємства на зовнішніх ринках, зміцнення кадрового ресурсу та навчання персоналу, своєчасна виплата заробітної плати.

“Окрему увагу плануємо приділити роботам по виділенню розгорнутого на заводі виробництва цивільної продукції в самостійну структуру для зниження собівартості продукції, розширення її номенклатури і більш активного просування на ринку”, – зазначив Чурсін, уточнивши: в першу чергу мова йде про замовлення з виробництва обладнання для ПЕК.

Як повідомляв Харків Times, “Укроборонпром” призначив Чурсіна новим директором ДП “Завод ім. Малишева“ замість Олександра Хланя, який очолював підприємство з травня 2016 року, в зв’язку з завершенням терміну дії його трудового контракту. До цього призначення Чурсін очолював бронетанковий дивізіон “Укроборонпрому”.