Холодна вода по 17 гривень за куб, каналізація – по 11,24 гривень: нові тарифи “Харківводоканалу”

Фото: Укринформ

Сьогодні, 29 травня, у комунальному підприємстві «Харківводоканал» проходили відкриті слухання. На них запропонували збільшити вартість послуги водопостачання з 13, 14 грн до 16,76 грн (з ПДВ), водовідведення — з 6,7 грн до 11,24 грн (з ПДВ).

Про це повідомляє UA: Харків

Серед причин здорожчання комунальники назвали зміну вартості електроенергії, зростання мінімальної заробітної плати, витрати на ремонт та здорожчання реагентів.

Після обговорення цей проект направлять до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За словами заступниці директора КП «Харківводоканал» Яни Хайло, якщо тарифи затвердять, вони можуть набути чинності з 1 січня 2020.

Як повідомляв Харків Times, про наміри “Харківводоканалу” підвищити тарифи стало відомо наприкінці березня. 2 квітня на підприємстві провели відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. На слуханнях 2 квітня представники КП повідомляли, що послуги здорожчають не раніше травня.

9 квітня НКРЕКУ затвердила зростання тарифів для КП “Харківводоканал”. Згідно з рішенням комісії, тариф на централізоване водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем підвищився майже на 11%, на водовідведення — майже 14%.

Нові тарифи вступили в дію раніше, ніж обіцяли харківські комунальники.