У Харкові засудили серійного крадія

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Фрунзенський районний суд м. Харкова визнав винним раніше неодноразово судимого 43-річного харків’янина у вчиненні низки крадіжок (ч. 2 ст. 185 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Чергову серію крадіжок засуджений скоїв під час іспитового терміну за попереднім вироком. Влітку 2017 року зловмисник скоїв 8 крадіжок мобільних. Обвинувачений діяв за однією схемою. Чоловік видивлявся у натовпі людей з телефоном у руках. Потім пильно слідкував за діями власників майна, видивлявся куди майбутня жертва ховала мобільний та чекав слушного моменту, щоб непомітно його поцупити. Телефони витягав переважно із кишень та сумок.

Промишляв зловмисник у метро, в крамницях і кафе. Одного разу навіть вкрав особистий телефон у продавчині магазину з сигарами, витягнувши його з-за прилавку.

Загальна сума збитків склала понад 25 тис. грн.

Суд врахував невідбуте покарання і призначив зловмиснику 4 роки та 3 місяці позбавлення волі. Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв ХарківTimes, правоохоронці затримали 22-річного молодика, який вкрав чужий автомобіль, покатався, а потім спалив.