Харків’янам розкажуть про культурний проект у нетрях Найробі

Фото: city.kharkov.ua

30 травня, о 19:00 у Харківській муніципальній галереї польська художниця Аліція Висоцька проведе лекцію «Мистецтво для змін: Польща, Кенія, Бразилія». Всіх бажаючих запрошують поговорити про те, як мистецтво може впливати на альтернативну економіку і розвиток локальних спільнот. Захід пройде у рамках Бієнале молодого мистецтва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

У 2015 році Аліція Висоцька приїхала у столицю Кенії Найробі. У міських трущобах художниця відкрила взуттєву майстерню. Разом з кенійськими жінками і за підтримки польського неурядового фонду «Razem Pamoja Foundation» створила кооператив «Ushirika», де жінки шиють місцевим дітям шкільну форму і рюкзаки. «Ushirika» працює як культурний і навчальний центр і забезпечує прибуток своїм учасницям. Про цей та інші проекти Аліція розповість у Харкові під час публічної лекції та лекції для Школи медіаторів бієнале, яка працює за підтримки міжнародного фонду «Harald Binder Cultural Enterprises».

Захід відбудеться за адресою: вул. Чернишевська, 15. Початок – о 19:00.

Довідка. Аліція Висоцька вчиться у корейської художниці, професорки Хейг Янг в Städelschule (Франкфурт-на-Майні, Німеччина). З 2005 по 2008 рік навчалася в Академії образотворчого мистецтва у Кракові (Польща). У 2010 році закінчила Університет мистецтв в Познані (клас Мирослава Балка). Вивчала когнітивістику та філософію розуму в Університеті JP2 у Кракові (Університет Папи Івана Павла II) та в університеті Vrije в Брюсселі.

Художницю цікавлять альтернативна економіка, ремесла, одяг як прояв індивідуальної та колективної ідентичності. Вона вивчає спільноти, грунтуючись на різних формах співіснування. Її проекти реалізовані під назвою «ALFA OMEGI».

Нагадаємо, що основна програма Бієнале молодого мистецтва розпочнеться у вересні, а поки всіх бажаючих запрошують на освітні події, щоб більше дізнатися про сучасні мистецькі практики і те, як мистецтво може змінювати світ навколо.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові покажуть виставу «Приборкання норовливої» мовою жестів.