В харківській багатоповерхівці загорівся електричний щит – 50 мешканців будинку евакуювали (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

24 травня о 22:16 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у дев’ятиповерховому житловому будинку на вул. Старошишківській, 12 у Харкові. В результаті короткого замкнення в електричному щиті на другому поверсі сталося загоряння полімерних матеріалів кабельного господарства, розподільчих пристроїв та іншого обладнання. В результаті горіння виділялась велика кількість токсичного диму. Ще до прибуття пожежних підрозділів вогонь розповсюдився кабельною шахтою на електрощит третього поверху, котрий також почав горіти.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області.

До місця виклику було направлено 2 пожежні автоцистерни та 1 автодрабину. Розвідка пожежі показала, що сходова клітина була сильно задимлена. А на ній вже знаходились люди, котрі намагались самостійно пройти крізь задимлену зону. Для їх порятунку були сформовані 2 ланки газодимозахисної служби, котрі провели видалення диму крізь віконні отвори на сходовій клітині та допомогли мешканцям будинку успішно евакуюватись на свіже повітря. Завдяки злагодженим і оперативним діям рятувальників ніхто з людей не постраждав.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Площа пожежі склала біля 4 кв.м. Вогонь не вийшов за межі електричних щитів і кабельної шахти. Його загасили вже о 22:52 за допомогою порошкового вогнегасника, відразу після відключення працівниками енергослужби будинку від електропостачання.

Як повідомляв ХарківTimes, 21 травня у Харкові через пожежу евакуювали мешканців  9-типоверхового будинку, який розташований за адресою вул. Тракторобудівників, 162-б.