Правоохоронці майже 2 доби перевіряли інформацію про мінування 25 закладів у Харкові

Вдень 25 травня правоохоронці завершили перевірку 25 закладів у Харкові, про мінування яких в поліцію повідомили 23 травня приблизно о 17:30. Майже дві доби фахівці шукали вибухівку у 23 торгових центрах, на вокзалі і аеропорту.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

“Під час перевірки повідомлень фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили 164 700 кв. метрів приміщень та 27 700 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 9700 осіб. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили”, – йдеться в повідомленні.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

Як повідомляв Харків Times, 23 травня близько 17:30 на елетронну пошту у поліцію надійшло повідомлення про загрозу вибуху в аеропорту і залізничному вокзалі Харкова, а також  в 23 торгових центрах, на проспектах Науки, Перемоги, Гагаріна, Петра Григоренка, Московському, майдані Конституції, Захисників України, Павлівському, вулицях Клочківська, Сумська, Героїв Праці, Амурська, Шевченка, Плеханівська, Полтавський Шлях, Академіка Павлова, в селищі Мала Данилівка

Станом на 6:00 24 травня фахівці перевірили 13 з 25 об’єктів.