Харківські рятувальники 3 години гасили пожежу в двоповерховому особняку (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

23 травня о 17:40 мешканці села Вільхівка Харківського району повідомили на номер «101» про пожежу. Чоловік, який телефонував розповів, що горить двоповерховий будинок на вулиці Українська, 25 і заграву від пожежі видно здалека.

Як повідомили в прес-службі ДСНС в Харківській області, на місце події виїхали 2 автоцистерни 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Харкова. Але цих сил виявилося недостатньо, оскільки про пожежу повідомили запізно – полум’я охопило 250 кв. метрів двоповерхового будинку і перекинулося на дах сусіднього.

На момент прибуття рятувальників в двоповерховому будинку горіли гараж, лазня, кімната відпочинку і дерев’яні сходи на другий поверх на загальній площі близько 250 кв.м. Всередині будинку, що горів, нікого не було.

Фото: kh.dsns.gov.ua

З огляду на складність ситуації, керівник гасіння пожежі запросив додаткові сили. Всього в ліквідації цієї пожежі брали участь 28 рятувальників і 6 одиниць спеціальної техніки.

Подавши 6 пожежних стволів на гасіння вогню, о 18:47 рятувальники локалізували пожежу, а о 21:02 повністю ліквідували її.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, 11 травня у дворі приватного будинку на вулиці Івана Зарудного, 2 в Харкові згоріли три автомобілі.