У центрах адмінпослуг надають безкоштовну правову допомогу

Фото: city.kharkov.ua

Харків’яни можуть отримати безкоштовну правову допомогу у всіх центрах надання адміністративних послуг.

Про це повідомила прес-служба міськради.

Як повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська, згідно з законодавством, безкоштовні правові послуги поділяються на дві категорії – безкоштовна первинна і безкоштовна вторинна правова допомога.

Первинна правова допомога включає в себе надання консультацій, допомогу в складанні заяв, скарг та інших документів непроцесуального характеру. Вторинна правова допомога – це захист і супровід у судах, допомога в складанні позовів і клопотань (її можуть отримати малозабезпечені громадяни, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій та громадяни інших пільгових категорій).

«Аналізуючи питання, з якими до нас звертаються громадяни, ми побачили необхідність у наданні правової допомоги в наших центрах. Консультації з безкоштовної первинної правової допомоги у всіх наших центрах проводять співробітники Департаменту діловодства міської ради, а з надання безоплатної вторинної правової допомоги – співробітники Харківського місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги. Щоденна спрямованість на якісний сервіс – наш стандарт роботи», – підкреслила директор департаменту.

Зазначимо, що з графіками надання правової допомоги можна ознайомитися на сайті Центру надання адміністративних послуг в розділі «Консультації» або зателефонувавши до контакт-центру за тел.: 725-03-33.