У Харкові з балкона на 6 поверсі випала дитина (оновлено, фото)

Фото: Солнцеликий Харьков/Facebook

Вранці 23 травня в в будинку на вулиці Бучми з балкона на 6 поверсі випав маленький хлопчик.

Першими про подію повідомили в соцмережах. У Facebook-групі “Сонцелікий Харків” повідомили, що дитині приблизно 4 роки. Перед тим, як малюк випав, з квартири було чутно, як лаються дорослі. У групі додали, що до потерпілої дитини приїхала швидка, хлопчик у важкому стані. Також в соцмережі опублікували фото.

Фото: Солнцеликий Харьков/Facebook

Спікер відділу комунікації Нацполіціі області Оксана Калмикова розповіла журналістам, що за попередньою інформацією, хлопчик грався на балконі іграшками, мама в цей час спала в кімнаті.

“Одна іграшка перелетіла за перила, дитина за нею потягнувся і випала з вікна”, – повідомила Оксана Калмикова.

Фото: Солнцеликий Харьков/Facebook

Пізніше у відділі комунікації Нацполіції області повідомили, що хлопчик випав з балкону після 7-ої ранку. Йому 2 рочки. Дитина проживає з батьками та 6-річним братиком. Сьогодні, прокинувшись вранці, поки всі спали, хлопчик вирішив погратись на балконі.

“Одна з іграшок перелетіла через перила. Дитина заліза на підвіконня, потягнулася за  нею та, не втримавши рівновагу, випала з балконного вікна шостого поверху”, – розповіли подробиці у відділі комунікації.

Падаючу з висоти дитину помітив випадковий перехожий. 50-річний чоловік зробив спробу підхопити дитину, і завдяки цьому хлопчик залишився живим.

“Його доставили до лікарні швидкої невідкладної допомоги, де він був прооперований. Зараз життю дитини ніщо не загрожує. Стан його здоров’я медики оцінюють як стабільний”, – додали у відділі комунікації.

Фото: hk.npu.gov.ua

Інформація про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Московського відділу поліції. Вирішується питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, на вулиці Біблика жінка випала з вікна 5-го поверху житлового будинку. Потерпіла з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій грудної клітини госпіталізована в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова.