У Харкові ліквідували конвертцентр з обігом у 200 мільйонів гривень (фото)

Фото: ДФС у Харківській області

У Харкові співробітники податкової міліції припинили роботу конвертаційного центру, через який протягом 2018-2019 року було проконвертовано близько 200 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС у Харківській області.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 205-1, ч.3 ст. 191 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки, послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.

Вказана група осіб здійснювала формування податкового кредиту з ПДВ підконтрольних транзитних підприємств за рахунок придбання «фіктивного» ліміту на реєстрацію податкових накладних в тому числі у СГД – імпортерів та інших підприємств реального сектору економіки, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі напоями, продуктами харчування, технікою.

Фото: ДФС у Харківській області

У подальшому здійснювалася підміна номенклатур груп товарів придбаних транзитними СГД, з метою подальшого формування податкового кредиту з ПДВ для користувачів «конвертаційного центру».

Отримана готівка від представників СГД-імпортерів та підприємств реального сектору економіки передавалась замовникам незаконних послуг, за винятком «винагороди» у розмірі 12% від суми конвертації.

Фото: ДФС у Харківській області

Таким чином, протягом 2018-2019 років через рахунки компаній, які входили до складу конвертцентру, було проконвертовано майже 200 млн.грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів з незаконного обігу вилучено 1 млн. 74 тис. гривень, 60,9 тис. доларів США, 30,7 тис. Євро (еквівалент 3 млн. 590 тис. грн.) готівкою, 2 печатки, 35 електронних носіїв інформації, 19 мобільних телефонів, 3 одиниці комп’ютерної техніки, фінансово-бухгалтерську документацію та чорнові записи.

Фото: ДФС у Харківській області

Як повідомляв Харків Times, у Харкові ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 240 мільйонів гривень. Зловмисники надавали підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Донецької, Луганської, Харківської та інших областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.