На площі Свободи на місці згорілого появився новий намет «Все для перемоги» (фото)

Скрін/Інфоцентр Євро Харків

Сьогодні, у День героїв на площі Свободи відбудували новий намет.

Про це євромайданівці повідомили на сторінці у Facebook.

Активісти розмістили у соціальній мережі відео, як відновлюють намет «Все для перемоги».

«Дах вже новий, вже встановлюють стіни, зараз ще пофарбуємо раму, встановимо прапори і нашу вивіску. Ось так зараз виглядає наш намет. Ми, як та птиця Фенікс, нас підпалили, а ми відновлюємось!» – коментують патріоти свою роботу.

Тим часом до славнозвісного об’єкту підходять люди і залишають свої підписи у підтримку намету і проти перейменування проспекту Григоренка на проспект маршалу Жукову.

Як повідомив Харків Times один із координаторів харківського Євромайдану Володимир Чистилін, трагічна подія з підпалом намету згуртувала навколо нього багато патріотичних сил і просто небайдужих харків’ян.

Скрін/Інфоцентр Євро Харків

«Після подій з наметом, як його підпалили, люди стали активно допомагати. Хтось запропонував зробити нову вивіску, хтось приніс матеріали, хтось кидав у скриньку гроші, хтось надавав робочу силу. І бізнесмени, і звичайні небайдужі харків’яни», – розповідає Володимир Чистилін.

Святослав Вакарчук під час відвідання, побачивши скриньку для збору коштів на відновлення намету, теж поклав туди гроші.

Завдяки пожертвуванням вдалося закупити все необхідне і відновити об’єкт повністю.

«Вчора і сьогодні біля намету кипіла робота, тому вдалося нині, у День героїв, його відновити, – каже Чистилін. – Дуже суттєво народ активізувався. Ми дуже вдячні за допомогу».

За його словами, також вже є десятки тисяч живих підписів у підтримку намету і проти перейменування проспекту Григоренка.

«Згоріла невелика частина. Ми встигли віднести біля 3 тисяч підписів ще перед виконкомом. Плюс відгукнулося багато організацій, вони печатками ставлять підписи, по 5 тисяч в організації. Нам дуже важливо відчувати, що є підтримка. Бо Кернес заявляв, що є петиція, яку підписали 5 тисяч людей. Але ми знаємо, що використовувався адмінресурс, бюджетники. А тут от звичайні люди, які ставлять свої підписи, залишають номери телефонів», – каже євромайданівець.

До речі, після підпалу намет знаходиться під посиленою охороною.

«Посилені наряди поліції, КОРД. І зі свого боку у нас посилена охорона – ветерани АТО, колишні добровольці з батальйону особливого призначення «Харків», рота «Схід» – всі патріотичні сили об’єдналися навкруги намету. Силовий варіант з тітушками не пройде, ми маємо захисників», – наголосив Володимир Чистилін.

Щодо підпалу намету «проводиться слідство, є свідки, відео, приблизно знають хто і що зробив».

«Намет живе, працює, діє. Це не меморіал, це реальна жива платформа для спілкування», – заявляють на відео активісти.

Скрін/Інфоцентр Євро Харків

Нагадаємо, як повідомляв Харків Times, Жадан ініціював рок-концерт у Харкові біля намету “Все для перемоги”.

Концерт “Рок для перемоги” відбудеться 30 травня у 19:00 на підтримку намету “Все для перемоги” на площі Свободи у центрі Харкова за участі групи “Жадан і собаки” та інших харківських рок-музикантів.