На Харківщині терористу “ДНР” присудили 3,5 років в’язниці

Фото: Народная правда

Чугуївський міський суд Харківської області визнав винним 42-річного місцевого мешканця в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України) та незаконному носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратурі області.

Під час судового розслідування встановлено, що у березні 2015 року чоловік вступив до одного із незаконних збройних формувань терористичної організації «Донецька народна республіка». Його призначили бійцем в званні рядовий у бригаді мотострілкового батальйону, який дислокувався у м. Горлівці. Чоловіку незаконно передали у використання автомат «Калашникова», набої до нього і боєприпаси. Видали формений одяг та військове спорядження.

Окрім облаштування окопів і бліндажів та чергування на блокпостах, до обов’язків зловмисника входило здійснення фільтраційних заходів з метою виявлення осіб, які не підтримують ідею створення та функціонування терористичної організації «ДНР», та їх нейтралізації. Крім того чоловік здійснював спостереження за пересуванням військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України.

З підконтрольної бойовикам території він незаконно привіз 140 бойових патронів, які зберігав за місцем мешкання. Їх було вилучено під час проведення санкціонованого судом обшуку.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіка засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На теперішній час вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Наразі на вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили та затримали в Харкові бойовика терористичної організації «ДНР». Колишній житель окупованій Горлівки з лютого 2015 роки воював на стороні терористів. На початку 2019 бойовик вирішив переїхати на постійне місце проживання до Харкова і спробував легалізуватися, намагаючись отримати дублікати своїх особистих документів, які нібито були втрачені.