Харківські держвиконавець та податківець “погоріли” на хабарях (фото)

Фото: dbr.gov.ua

У середу, 22 травня, за організацію корупційних схем було затримано начальника відділу Харківського управління ДФС та в.о. керівника міжрайонного відділу ДВС по Дергачівському та Золочівському районах.

Як повідомляє Управління захисту економіки в Харківській області у Facebook, затриманий податківець допомагав підприємцям уникати штрафних санкцій за результатами проведення аудиторської перевірки.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що для припинення діяльності суб’єкта господарювання була проведена аудиторська перевірка. За її результатами виявили ряд порушень, за які передбачено накладення штрафних санкцій.

За вирішення питання на користь підприємця, а саме нереагування на порушення, посадовець запросив 45 тисяч гривень хабара. У службовому кабінеті під час одержання коштів начальника відділу було затримано.

Фото: Управління захисту економіки в Харківській області

У прес-службі ДБР додали, що чиновник вимагав та отримав хабаря від підприємця, який веде бізнес в сфері роздрібної торгівлі та громадського харчування.

Також 22 травня було затримано і посадовця ДВС. Зокрема начальника міжрайонного відділу.

Останній вимагав та отримував неправомірну вигоду за зняття арештів з майна та закриття виконавчих проваджень. Крім того, у злочинній діяльності були залучені ще один державний виконавець та посередник. Саме на його банківську картку здійснювали перерахування визначеної посадовцем суми.

Оперативниками обласного управління захисту економіки за процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону було зафіксовано факт перерахування на банківську картку та отримання керівником міжрайонного відділу 1800 доларів США хабара. Лише після цього були зняті арешти з майна та винесена постанова про закриття виконавчого провадження.

Фото: dbr.gov.ua

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо затримання фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали на хабарі державного виконавця. Посадовець вимагав у керівника місцевого торгівельного комплексу три тисячі доларів США. За цю суму держвиконавець обіцяв не застосовувати до бізнесмена заходів з примусового виконання судового рішення та закрити виконавче провадження.