Чергове засідання суду по теракту біля Палацу спорту не відбулося

Призначене на 22 травня засідання у справі щодо вибуху біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, яку розглядає Фрунзенський райсуд Харкова, не відбулося через те, що суддя зайнятий в іншій справі.

Про це розповів адвокат обвинувачених Дмитро Тихоненков, повідомляє Укрінформ.

“Суддя зайнятий в іншій справі, і засідання суду перенесли. Обвинувачених не доставляли в суд, оскільки про перенесення нам повідомили телефоном”, – зазначив Тихоненков.

За його словами, чергове засідання призначено на 29 травня, на 11:30: “Очікується, що суд продовжить обраний раніше для всіх трьох обвинувачених запобіжний захід, оскільки колишній запобіжний захід закінчується 31 травня”.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. 22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачувані та їхні захисники використовують усі можливості, щоб затягти судовий процес. Він також наголосив, що “судовий процес завершено на 90%”.

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати розглядати її заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачуваних.

10 квітня 2019 року обвинувачені Дворніков і Башликов заявили в суді, що докази – незаконні предмети, вилучені у них під час обшуку – їм підкинули та попросили провести молекулярно-генетичні й дактилоскопічні експертизи за фактом виявлення на предметах їх відбитків пальців.