Апеляцію на вирок Зайцевої та Дронова розглянуть в серпні

Фото: NewsOne

Сьогодні, 23 травня, Харківський апеляційний суд призначив дату, коли буде розглянута скарга на вирок у вигляді 10 років позбавлення волі для кожного учасника смертельного ДТП на вулиці Сумській Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Як повідомляє прес-служба суду, апеляційний розгляд відбудеться 14 серпня 2019 року в приміщенні Харківського апеляційного суду. Початок засідання – о 11.00.

Головуючий у справі – суддя Володимир Протасов, судді колегії – Олена Грошева, Вікторія Яковлева.

Нагадаємо, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

14 травня в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова за фактом дорожньо-транспортної пригоди 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечнікова.