Жадан ініціював рок-концерт у Харкові біля намету “Все для перемоги”

Фото: www.ukrinform.ua

Концерт “Рок для перемоги” відбудеться 30 травня у 19:00 на підтримку намету “Все для перемоги” на площі Свободи у центрі Харкова за участі групи “Жадан і собаки” та інших харківських рок-музикантів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла ведуча майбутнього концерту, засновниця діючого у Харкові проекту “Мистецькі вівторки” Марко Терен.

“Концерт ініційовано відомим українським поетом та музикантом Сергієм Жаданом, до якого приєдналися інші рок-музиканти Харкова, починаючи з групи “Папа Карло” Василя Рябка. Відомий харківський художник Нікіта Тітов зробив оригінальну афішу, на яку вже відреагували чимало людей, які бажають прийти на концерт біля намету. Розраховуємо зібрати на півтори години більше півтисячі людей. Для цього є два приводи: суд відмовив представникам Харківської міськради у обмеженні протесту на майдані Свободи, тож намет стоятиме, і це треба відзначити. До того, ж музика – кращий засіб для об’єднання людей, яке сьогодні дуже потрібне, щоб відстоювати свої права та боротися з сепаратизмом”, – пояснила Марко Терен.

За її словами, на концерті також будуть збирати гроші на відновлення намету, який постраждав від пожежі вночі 20 травня. “Щодо програми, то пролунають хіти українських та харківських рок-груп”, додала вона.

Як повідомляв раніше Харків Times, український співак і віднедавна лідер партії Святослав Вакарчук 21 травня побував у Харкові, де відвідав військових у госпіталі та намет “Все для перемоги”.

15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружного адміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намети «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намети на площі Свободи. Харківський адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги, поданої міськрадою на рішення суду першої інстанції.

В ніч з 19 на 20 травня невідомі намагалися спалити встановлений на площі Свободи намет “Все для перемоги”.