Затриманий за згвалтування дівчини в ліфті має 2 судимості за такі злочини

Фото: nur.kz

Чоловік, якого 15 травня затримали за підозрою у звалтуванні дівчини у ліфті, має 2 судимості за такі ж і більш тяжкі злочини (вбивства).

Про це повідомив перший заступник Національної поліції України В’ячеслав Аброськін у Facebook.

За словами Аброськіна, затриманому 47 років, він – мешканець Харківської області. Перший вирок отримав у 1996 році за умисне вбивство та згвалтування. У 2005 року за серію зґвалтувань та насильницьких задоволень статевої пристрасті неприроднім способом терміном на 14 років позбавлення волі, однак у 2017 році був звільнений достроково.

Затриманого підозрюють у серії згвалтувань, скоєних у Харкові, починаючи з жовтня 2018 року. За словами Аброськіна, жертвами злочинця ставали молоді дівчата. Нападав він на них здебільшого в ліфтах багатоповерхівок, коли дівчата поверталися з роботи чи навчання.

Фото: скрін сторінки

Як повідомляв Харків Times, 4 травня до Новобаварського відділу поліції Харкова звернулася 24-річна дівчина із заявою про зґвалтування. Вона розповіла, що невідомий чоловік зайшов разом з нею в ліфт будинку, де вдарив і вчинив сексуальне насильство. 15 травня правоохоронці затримали підозрюваного. Він знаходиться в Харківському слідчому ізоляторі.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (легкі тілесні ушкодження) та ч. 2 ст. 153 (сексуальне насильство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.