У Харкові планують на треть підвищити тариф на холодну воду

Фото: Укринформ

Комунальне підприємство “Харківводоканал” планує з 1 січня 2020 року підвищити тарифи на послуги водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

В повідомленні йдеться, що на підвіщення тарифів вплинули, зокрема, наступні чинники: збільшення витрат на електроенергію на 30,5 %, зростання  витрат на оплату праці на 25,4 % у зв’язку зі зміною на державному
рівні.

У проекті розрахунків з 1 січня пропонується підвищити тарифи на постачання води до 13,93 грн без ПДВ, на послуги водовідведення до 9,36 грн без ПДВ. Зараз такі послуги коштують 10,95 грн без ПДВ та 5,58 без ПДВ. Ці тарифи було встановлено лише 21 квітня.

З новими розрахунками “Харківводоканал” планує звернутися до НКРЕКУ до 1 червня 2019 року.

29 травня підприємства проведе відкриті слухання щодо зростання тарифів. Слухання відбудеться за адресою: пр. Ювілейний, 28-а. Початок: о 9:00.

Заява для участі у відкритому обговоренні необхідності зміни тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення на 2020 рік приймаються до 27 травня 2019 року в письмовому та/або електронному вигляді за адресою: Комунальне підприємство «Харківводоканал», вул. Конторська, 90, м. Харків, 61052; e-mail: [email protected].

Як повідомляв Харків Times, про наміри “Харківводоканалу” підвищити тарифи стало відомо наприкінці березня. 2 квітня на підприємстві провели відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. На слуханнях 2 квітня представники КП повідомляли, що послуги здорожчають не раніше травня.

9 квітня НКРЕКУ затвердила зростання тарифів для КП “Харківводоканал”. Згідно з рішенням комісії, тариф на централізоване водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем підвищився майже на 11%, на водовідведення — майже 14%.

Нові тарифи вступили в дію раніше, ніж обіцяли харківські комунальники.