Листоноша привласнила чужу соціальну виплату

На Харківщині поліцейські повідомили про підозру листоноші, яка заволоділа чужими грошима.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області.

29-річна жителька міста Первомайський привласнила кошти чоловіка, які він повинен був отримати у якості соціальної виплати. Своїми діями жінка спричинила матеріальний збиток потерпілому майже на півтори тисячі гривень.

До Первомайського відділу поліції із заявою звернувся 30-річний харків’янин. Зі слів чоловіка поліцейські дізналися, що невідома особа заволоділа грошима у сумі 1497 гривень, які він отримує як опікун своєї неповнолітньої сестри. Потерпілий пояснив, що коли приїхав отримати кошти за три місяці цього року, то виявилось, що за один місяць він вже начебто отримав гроші. При цьому чоловік з початку року не був у Первомайському і кошти у відділені пошти не отримував.

В ході слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили причетність до скоєння злочину 29-річної листоноші. Як з’ясувалося, зловмисниця заволоділа ввіреними їй грошовими коштами у вигляді соціальної виплати (пенсії) по втраті годувальника, до яких мала доступ у силу своїх посадових обов’язків. Під час опитування жінка надала правдиві свідчення.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає позбавлення волі на строк до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого. Зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

На даний час обвинувальний акт направлений до суду.