На площі Свободи невідомі підпалили намет “Все для перемоги” (фото, оновлено)

Фото: ХарківTimes

В ніч з 19 на 20 травня в Харкові невідомі намагалися спалити встановлений на площі Свободи намет “Все для перемоги”.

Про це повідомляється відразу в двох місцевих Telegram-каналах.

“Лучший згадав старі методи: якісь пі *** аси підпалили намет на площі”, – повідомляється в Telegram-каналі ХХарьков.

За інформацією Telegram-каналу ХС / Харків, під час події ніхто не постраждав. Намет загасили активісти і патрульні поліцейські.

 

Як повідомив у Facebook активіст Харківського Євромайдану Валентин Бистріченко, першими загоряння побачили полцейські.

“Вони першими побачили полум’я, почали боротися з підпалом, рятували людей та майно з намету”, – повідомив Бистріченко.

“Згоріли: банер ” Все для Перемоги “, частина фасаду, стіл з депутатської приймальні Ірини Геращенко та Маркевича Ярослава, двері вхідні, таблички ” депутатська приймальня ” та зібрані за вчора та позавчора підписи людей проти Жукова та за намет”, – додав активіст.

Він запросив всіх небайдужих харків’ян допомогти відновити намет.

“Та приходьте всі, будемо своїми руками все мити, відновлювати”, – запросив Бистріченко.

У відділі комунікації Нацполіціі області повідомили, що намет підпалили 20 травня близько 5:00.

“На місце виїжджало керівництво обласного главку та Шевченківського відділу поліції, слідчо-оперативна група, експерти та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Поліцейські провели огляд місця події та опитали свідків. В ході слідчих дій застосовувалась виїзна криміналістична лабораторія”, – йдеться в повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

У відділі комунікації також підтвердили, що під час загоряння ніхто з громадян не постраждав.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружногоадміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намети «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намети на площі Свободи.

Засідання суду за цим позовом, що почалося вдень 17 травня, затягнулося майже на добу. Рішення суддя Владислав Єгупенко зачитав приблизно о 01:00 18 травня.

Раніше начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.