Міськрада програла апеляцію по намету на площі Свободи (доповнено)

Фото: kh.suspilne.media

20 травня Харківський адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги поданої міською радою Харкова на рішення суду першої інстанції щодо заборони використання намету на площі Свободи.

Про це повідомив кореспондент Громадського Харків з зали суду.

Рішення у справі прийняв Другий апеляційний адміністративний суд Харкова. Скаргу подали представники Харківської міської ради. Вони вимагали заборонити використовувати під час пікету на майдані Свободи намет «Все для перемоги».

Апеляцію розглядала колегія суддів. Головуюча — Зоя Подобайло.

«Суд постановив: апеляційну скаргу Харківської міської ради залишити без задоволення. Рішення Харківського окружного адміністративного суду від 18 травня 2019 року залишити без змін. Постанова набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена у касаційному порядку протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верхового суду», — сказала Подобайло, зачитуючи рішення суду, передає UA: Харків.

Як повідомляв Харків Times, 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружногоадміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намети «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намети на площі Свободи.

Засідання суду за цим позовом, що почалося вдень 17 травня, затягнулося майже на добу. Рішення суддя Владислав Єгупенко зачитав приблизно о 01:00 18 травня.

Раніше начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.