Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії – ЗМІ

Фото: Макс Левин

Міські голови Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов домовилися про створення спільної партії для участі в парламентських виборах. Фінальні переговори відбулися кілька днів тому.

Про це Lb.ua стало відомо з власних джерел.

За наявною інформацією, мова йде про формування умовної “партії мерів” з прицілом на електорат південного сходу. Завдання – участь у парламентських виборах. Передбачається, що виборчий список очолить Кернес.

Можливо, формальної базою об’єднання стане партія Геннадія Труханова “Довіряй справам” (для дотримання вимоги Мін’юсту про тривалості реєстрації політсил, які мають намір брати участь у виборах).

Цікаво, що за даними Lb.ua союзники розраховують на інформаційну підтримку холдингу “1 + 1”.

“Я підтверджую, що переговори були. І не тільки з Трухановим. Але конкретики поки немає. На даному етапі мова про те, що об’єднуються мери, а технічні деталі уточнимо пізніше”, – сказав Геннадій Кернес в телефонній розмові з Lb.ua.

У свою чергу Геннадій Труханов ці відомості також підтвердив, зазначивши: “Ми з Кернесом знаємо один одного давно, а муніципальні депутати наших міст мають безліч спільних проектів, тісно співпрацюють. Абсолютно закономірно, що, спираючись на таку базу, ми задумалися про те, щоб далі просувати позитиви, напрацьовані в наших містах”.

Як відомо, раніше в інтерв’ю Lb.ua Труханов досить скептично коментував ідею «партії мерів». Правда, тоді мова йшла про Асоціацію міст України як фундаменту її створення і Віталія Кличка як головного лобіста. Зараз він пояснює цю свою репліку тим, що Асоціація міст – “структура, створена зверху, тоді як ми говоримо – і це дуже важливо – про об’єднання з ініціативи знизу”.

На думку Труханова, короткі терміни дострокової виборчої кампанії не є перешкодою для успіху проекту, оскільки “в наших містах у нас дуже високі рейтинги і час на розкрутку не потрібно”. Щодо всього іншого він повідомив, що проект в стадії обговорення і з конкретикою поки не визначилися.