Діти малюють своє місто

У минулі вихідні в парку ім. Горького пройшов арт-пікнік, під час якого мер Харкова Геннадій Кернес і народний депутат України Олександр Грановський нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка “Рідне район у різні пори року”.

Конкурс проводився в лютому і березні серед учнів 4 -7 класів всіх 23 шкіл Київського району.

“Мене переповнює гордість за таких талановитих хлопців, які взяли кисть в руки, писали картини, і звичайно, вони думали про майбутнє. Я хочу побажати їм, щоб майбутнє було таке красиве, як у їхніх малюнках. Я впевнений, що Олександр Грановський продовжить цю традицію – виявляти таланти за допомогою таких конкурсів, а ми будемо його підтримувати”, – сказав Кернес, звертаючись до учасників конкурсу.

У конкурсі взяло участь понад 160 учнів. Роботи 36 учасників були відібрані для друку в календарі-планері на наступний навчальний рік (2019 – 2020), який буде виданий друкарським способом. Всі переможці отримали подарунки від Фонду Олександра Грановського – планшети, ЗD ручки, портативні колонки, набори для малювання, сувеніри.

Крім того, для учасників конкурсу пройшов майстер-клас з елементами інтерактиву для дітей від відомого харківського художника Романа Мініна. У ретро-зоні парку були встановлені планшети, із закріпленими на них листами ватману, на кожному з яких Роман намалював кілька кольорових плям. Дітям було запропоновано зобразити на аркуші фантастичну тварину, використавши у своїй композиції елементи майбутнього малюнка, що вже були зображені. Всі малюнки згодом будуть оцифровані і викладені на сторінку Фонду в соціальній мережі Facebook для голосування за кращий малюнок. Потім кращі роботи будуть показані на виставці, яка пройде в Муніципальній галереї.

“Діти талановиті, вони прикладали максимум зусиль, вони робили це з добрим серцем, ми бачимо посмішки на їхніх обличчях. Я дуже радий, що вдалося створити гарний настрій для городян, в першу чергу для їх дітей. І роздивитися таланти, і постаратися у чомусь їм допомогти. Ми будемо і надалі проводити подібні акції “, – сказав журналістам Грановський після закінчення арт-пікніка.