В апеляційному суді Харкова слухають справу про заборону намету

У Харківському апеляційному адміністративному суді слухають скаргу мерії. Харківська міська рада оскаржує рішення суду у справі про заборону намету на майдані Свободи.

Про це повідомляє UA: Харків на сторінці у Facebook.

Представник відповідача у справі про намет на майдані Свободи Ігор Черняк просить відкласти засідання у справі. Ані відповідач, ані представники третіх осіб, прокуратури, поліції, СБУ та Харківської облдержадміністрації — не отримали тексту апеляційної скарги. Суд оголосив перерву до 16:30.

Як повідомляв Харків Times, 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружного адміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У позові чиновники просять обмежити право на проведення пікету на площі Свободи з використанням намету «Все для перемоги». Залучити до справи, в якості третьої сторони, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міській раді в задоволенні позову про обмеження права на мирні збори з використанням намету на площі Свободи.

Засідання суду за цим позовом, що почалося вдень 17 травня, затягнулося майже на добу. Рішення суддя Владислав Єгупенко зачитав приблизно о 01:00 18 травня.

Раніше начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.