Велодень у Харкові: 12 000 учасників, 40 команд (фото)

Фото: ХС • Харьков/Facebook

У Харкові розпочався 14-й велопарад, у якому зареєструвалося 12 000 учасників.

Про це повідомляє UA: Харків на сторінці у Facebook.

За словами директора міського Департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексія Чубарова, це 14-й велопарад у Харкові. На нього зареєструвались 12 000 учасників. Вони поділилися на 40 команд. Серед них є учасники з Чернівців, Вінниці, Полтави, Сум.

Як раніше повідомлялося, цього року маршрут велопараду повністю дублює торішній: пл. Свободи (від пам’ятника козаку Харьку) – пр. Науки – розворот на перехресті з вул. Отакара Яроша – пр. Науки до вул. Новгородської – вул. Новгородська – вул. Динамівська – в’їзд Трінклера – вул. Весніна – вул. Сумська – вул. Ярослава Мудрого – вул. Алчевських – вул. Чернишевська – вул. Скрипника – вул. Сумська – пл. Свободи.

Фото: ХС • Харьков/Facebook

Протяжність маршруту – 7,5 км.

«Харківську тематику цього Велодня підкреслює наш слоган: «Ну шо, покатаємо?». Всі конкурси цього дня будуть приурочені до автентичних моментів нашого міста. Крім велопараду, на площі Свободи також відбудеться фестиваль райдер-культур, в рамках якого пройдуть всеукраїнські змагання з їзди на BMX, скейтах, роликах, самокатах. Будуть організовані тематичний ярмарок, фудкорт і дитяча зона з міні-велоперегонами та об’їздами перешкод», – раніше повідомив один з організаторів Юрій Коротун.

Фото: ХС • Харьков/ Facebook

Як повідомляв Харків Times, 19 травня у зв’язку з проведенням Велодня у Харкові змінена схема руху транспорту.