У Харкові біля пам’ятника Жукову пройшла акція «Прощання з м’ясником»

Фото: maidan.org.ua

Біля погруддя маршала Жукова, на проспекті Григоренка, 17 відбулася акція протесту «Прощання з м’ясником».

Учасники акції виступили проти перейменування проспекту Петра Григоренка назад у проспект маршала Жукова. Захід має назву «Прощання з м’ясником». Прізвисько «м’ясник» було надано Георгію Жукову за надмірну жорстокість. Маршал був причетний до загибелі сотень тисяч українців.

Учасники акції скандували «Ні Жукову на мапі України!», передає Інфоцентр Євро Харків на сторінці у Facebook. Також люди тримали плакати з написами «Геть ката українців», «М’ясник Жуков на карті ніколи знову» та інші.

Замість квітів учасники акції принесли з собою цеглини.

Як повідомляли організатори заходу, «уламки цегли як символ тієї “зброї”, з якою в руках цей кривавий маршал відправляв у бій щойно призваних у ряди Червоної армії українців, яких прозвали «чорнопіджачниками». Вони стануть справжнім символом тієї злочинної історії, яку планує повернути місту Геннадій Кернес. Під час акції ми плануємо покласти цеглини до погруддя Жукову, на знак пам’яті про його злочини і його жертв».

Але покласти цеглини до пам’ятника «м’яснику» активістам не вдалося. Спочатку пам’ятник жорстокому маршалу захищали літні жінки, які на камеру заявляли, що «нашу історію треба зберегти, що цей пам’ятник нікому не мішає», і що «Росія ніколи ні на кого не нападала». Пізніше монумент оточили поліцейські з вимогою усім відійти.

Як повідомляв Харків Times, пд міською радою появилось опудало закривавленого маршала Жукова