На засіданні про знесення намету “Все для перемоги” вимагають відводу судді (оновлено))

Фото: UA: Харків

Сьогодні, 17 травня, в Окружному адміністративному суді проводять підготовче засідання за позовом Харківської міської ради, в якому вимагають припинити безстроковий мітинг на площі Свободи з використанням намети “Все для перемоги”.

Справу розглядає суддя Владислав Єгупенко, повідомляє Об’єктив.

Відповідачем у справі повинен бути Михайло Лебедь, який прописаний в місті Рівне, але живе в Маріуполі. Він не прийшов на засідання, інтереси відповідача представляє депутат Харківської міської ради, учасник Харківського антикорупційного центру Ігор Черняк.

Він встановив, що суддя Владислав Єгупенко в декларації за 2019 рік вказав, що його дружина Лариса Тацій – дочка Василя Тація, члена виконкому Харківської міськради та ректора юридичного університету. І на підставі цього заявив про відвід судді.

“Ми вважаємо, що суддя не може брати участь в розгляді адміністративної справи, так як є близьким родичем однієї зі сторін”, – заявив Черняк.

Суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення. Приблизно за півтори години суддя Владислав Єгупенко оприлюднив рішення. Як повідомляє UA: Харків, Єгупенко назвав заяву про відвід з боку сторони позивача необґрунтованою, але зупинив провадження. Питання про його відвід має розглянути колегія суддів. Її, протягом двох днів, має визначити автоматична система розподілу.

Фото:

Провадження у справі поновлять, коли визначать суддю, який розглядатиме справу.

Як повідомляв Харків Times, 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружногоадміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.

У зверненні до суду посадовці просять обмежити право на проведення пікету на майдані Свободи з використанням намету «Все для перемоги». Залучити до справи, як третю сторону, просять представників поліції, прокуратури, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

Раніше, начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко заявив, що дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року і він діє до кінця року.

11 травня на намет «Все для перемоги» приліпили листок з вимогою про його демонтаж протягом трьох днів до 14 травня.

12 травня біля намету на площі Свободи зібралося сотні патріотів.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести намет з площі Свободи на площу Захисників України. Координатор намету Борис Редін сказав: йти з площі Свободи вони не збираються.