Суд про знесення намету: міськрада оприлюднила позовну заяву

Фото: Інтерфакс

Харківська міська рада оприлюднив позовну заяву, в якій вимагає заборонити безстроковий мітинг на площі Свободи з використанням намету “Все для перемоги”.

Заяву опублікувано на сайті мерії. Позивачем вказана Харківська міська рада, відповідачем – Михайло Лебедь, який подавав заявку до міськради з проханням дозволити безстроковий мітинг на площі Свободи з використанням намету.

У позові об’ємом на 10 сторінок вказані причини, за якими слід демонтувати намет.

На думку позивача, конструкція, розташована в безпосередній близькості від пішохідного переходу загрожує безпеці дорожнього руху. Також позивач ставить під сумніви заяви, що наявність намету на площі Свободи не загрожує національній безпеці та громадському порядку. У заяві нагадують, що в наметі стався вибух газового балона.

“Це могло створити ситуацію з надзвичайними наслідками і травмуванням людей, оскільки в безпосередній близькості розташовані будівлі Харківської обласної держадміністрації та Будинок дитячої та юнацької творчості”, – йдеться в заяві.

За словами позивача, в Харкові, який знаходиться в безпосередній близькості від зони проведення Операції Об’єднаних сил, стали частіше вилучати у громадян зброю і вибухівку.

“Цей факт значно ускладнює роботу правоохоронних органів під час масових заходів у місті. В тих умовах, які склалися в місті, подібні масові заходи можуть спровокувати протистояння між населенням міста з різними політичними поглядами і значно ускладнить забезпечення охорони громадського порядку”, – йдеться в заяві .

Обгрунтовуючи свою вимогу заборонити мітинг з використанням намету на площі Свободи позивач вказує, що активістам пропонували перенести намет на площу Захисників України. Оскільки вони відмовилися, мерія звернулася до суду. В якості третіх осіб позивач запрошує на слухання представників СБУ, Нацполіціі, прокуратури області, ДСНС і Харківської обласної державної адміністрації.

Як повідомляв Харків Times, 15 травня Харківська міська рада подала позов до Окружного адміністративного суду з вимогою демонтувати намет на площі Свободи.