В українській Вікіпедії розпочався “Місяць Харківщини 2019”

Фото: glavcom.ua

В українській Вікіпедії розпочався “Місяць Харківщини 2019” з метою написання нових і поліпшення наявних статей про Харківщину та присвячений 365-річчю міста Харкова. Він триває з 14 травня по 16 червня.

Про це йдеться у повідомленні ГО “Вікімедіа Україна”.

Під час тематичного місячника всі охочі можуть брати участь у написанні нових та поліпшенні вже наявних статей про видатних уродженців і діячів, життя яких пов’язане з Харківщиною, про міста, містечка і села, географічні об’єкти, промислові підприємства регіону, освітні заклади, культурні та історичні пам’ятки Харківщини. Також під час місячника можна завантажувати на Вікісховище фотографії різноманітних об’єктів та людей, пов’язаних з Харківською областю, з метою ілюстрування відповідних статей.

“Для тих учасників, які не мають ідей щодо теми написання статті, підготовлено невеликий список статей, запропонованих до написання та поліпшення”, – зазначив один з ініціаторів тематичного місячника Сергій Петров.

Для того, щоби взяти участь у “Місяці Харківщини 2019”, необхідно мати обліковий запис у Вікіпедії або зареєструватися у ній та поставити на сторінки обговорення статей та фотографій відповідні позначки, що автоматично враховують їх як статті чи фотографії місячника. Крім того, статті мають відповідати критеріям значимості у Вікіпедії, базуватись на опублікованих у паперових чи електронних виданнях джерелах інформації і посилатись на них, не мають містити фрагментів, дослівно скопійованих з книг, статей чи інтернету, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити непідтвердженої у джерелах інформації. Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто.

Також Вячеслав Мамон, один з ініціаторів місячника, додав, що найактивніші учасники місячника отримають пам’ятні сувеніри із символікою Вікіпедії.

Детальна інформація на сторінці проекту у Вікіпедії: Місяць Харківщини 2019.

Останній раз “Місяць Харківщини” в українській Вікіпедії проводився влітку 2017 року.