У реабілітаційному центрі наркозалежних змушували вживати невідоми ліки (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківському районі правоохоронці викрили псевдореабілітаційний центр, в якому примусово утримувалось 15 наркозалежних осіб.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

Правоохоронці встановили, що «центр» взагалі не надавав жодного лікування. Хворих силоміць змушували вживати невідомі лікарські препарати із застосуванням до них фізичного впливу.

Організували протиправний бізнес мешканці Харкова. Вони обманом заманювали до «центру» наркозалежних громадян. Вартість лікування визначалась організаторами залежно від платоспроможності родичів і становила від 8000 до 15000 гривень на місяць. Насправді на утримання хворих витрачались мінімальні суми.

Зловмисники обіцяли хворим або їх родичам повноцінне лікування та всебічну психологічну допомогу. За результатами перевірки встановлено, що «центр» не мав штату лікарів та жодних дозвільних документів в сфері охорони здоров’я.

Фото: hk.npu.gov.ua

Після отримання грошових коштів за лікування, організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку на території Харківського району, вікна якого були обладнані металевими решітками

Хворих примусово утримували до закінчення терміну проходження курсу реабілітації. Вони не мали можливості вільно виходити із приміщення, користуватись мобільними пристроями. За найменші провини пацієнтів утримували в закритому приміщенні, зв’язаними, які в даному стані могли знаходитись до 2-х діб.

В ході проведення обшуку закладу було виявлено та вилучено 15 блістерів лікарських засобів

В ході обшуку у домоволодіннідиректора даного «центру» виявлено та вилучено спецзасоби (кайданки), пістолет «Форт», набої до нього, банківські картки, мобільні телефони, блокноти з бухгалтерськими записами та лікарські препарати.

Слідчі дії проводились працівниками управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області спільно з працівниками слідчого відділу Харківського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 6,з залученням спецпідрозділу «КОРД» ГУНП в Харківській областів рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 127(катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.