Розгляд апеляції на вирок “Терезі” призначено на 4 червня

Фото: www.unian.net

Розгляд апеляційної скарги на вирок, винесений Київським райсудом співробітниці т.зв. міністерства державної безпеки “ДНР”, громадянці РФ Ларисі Чубаровій з позивним “Тереза”, призначено на 4 червня.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

“Проведено автоматичний перерозподіл. Справу буде слухати колегія у складі суддів Савченка, Грошевого і Цилюрика. Розгляд призначено на 4 червня”, – сказали кореспонденту в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Співрозмовник агентства повідомив, що справу буде направлено на автоматичний перерозподіл.

Апеляційний суд тричі намагався розглянути скаргу на вирок Чубаровій, але невдало. 3 травня 2018 року взяла самовідвід вся колегія суддів. 18 липня 2018 року і 26 квітня 2018 року про самовідвід заявляли члени колегії.

Як повідомлялося, 7 квітня 2015 року співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів у Харкові.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, затримана – громадянка Російської Федерації, співробітниця т.зв. міністерства державної безпеки “ДНР” з позивним “Тереза”.

За його словами, встановлено, що затримана на початку 2014р. була активною учасницею Антимайдану в Харкові і проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі “Тереза” виїхала до Донецька для участі в збройному протистоянні проти України на стороні т.зв. ДНР. У лютому 2015р. “Тереза” за координацією керівника одного з управлінь т.зв. МГБ “ДНР” з позивним “Док” прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації і координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. В результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем тимчасового проживання затриманої було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнська символіка.

22 вересня 2015 р. обвинувальний акт щодо Чубарової був направлений до суду.

29 червня 2017р. Київський райсуд Харкова визнав Чубарову винною в участі в не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч.4 ст.260, ч.1 ст.263, ч.1 ст.110 КК України) і призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Чубарова і її адвокат подали апеляційні скарги на вирок.