Харків’янин вимагає створити музей АТО замість намету на площі Свободи

Фото: ХарківTimes

Сьогодні, 14 травня, на сайті Харківської міської ради опублікували петицію № 4736 під назвою “Створити музей АТО замість палатки на площі Свободи”.

Дану петицію зареєстрував користувач Клим Ляпін.

“Створити повноцінний муніципальний музей антитерористичної операції замість палатки, яка стоїть на площі Свободи на території скверу біля Харківського зоопарку уздовж Клочковського спуску. На території музею виділити приміщення для розміщення волонтерів”, – йдеться в зверненні.

Щоб міська влада розглянули петицію, вона повинна набрати 5 тисяч голосів протягом 90 днів. Станом на 13.00 14 травня цю петицію ніхто не підписав.

Нагадаємо, міська влада Харкова має намір знести встановлений на площі Свободи у вересні 2014 року намет “Все для перемоги”. Приводом для демонтажу стала петиція з вимогою прибрати намет на площі, яку зареєстрували 8 травня 2019 року на сайті Харківської міської ради. 9 травня ця петиція набрала на сайті мерії більше 5000 голосів. У зверненні до мерії йшлося: «Мало того, що своїм брудним видом воно спотворює вигляд площі, так воно ще й небезпечно – недавно там вибухнув газовий балон».

Петицію закликав підтримати мер Харкова Геннадій Кернес. У своєму зверненні до городян зазначив: «На цей намет на пл. Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудна, з якимись фрагментами снарядів ».

У відповіді на петицію мер Харкова Генадій Кернес зазначив, що встановлений у вересні 2014 року намет, знаоходиться на площі незаконно.

14 травня на площу пригнали техніку КП “Харківські теплові мережі”. Вантажні авто поставили в 20 метрах від намету “Все для перемоги”. За словами заступника мера з питань житлово-комунального господарства Андрія Руденка, комунальники тут будуть робити плановий ремонт каналізації.
Музей повинен бути муніципальним, йдеться в петиції до Кернеса.