У Харкові торговці пікетували обладміністрацію і поліцію

Фото: UA: Харків

Підприємці торгового центру «Барабашово» пікетували обладміністрацію та Управління поліції області.

Про це повідомляє UA:Харків на сторінці у Facebook.

Сьогодні близько 14.00 підприємці вийшли з плакатами під будівлю Харківської обласної адміністрації. В середину будівлі пікетувальників не пустили поліцейські. Тоді люди пішли до Управління поліції Харківщини.

Люди тримали плакати з написами: «Підприємці вимагають сплачувати оренду землі у бюджет міста» , «Міська влада — почуй нас». Вимагали, щоб до них вийшов очільник поліції області Валерій Сокуренко, говорить один з представників громадської організації «Сила в єдності» Сергій Ліньков. Він каже, правоохоронці не розслідують кримінальні справи, які були відкриті за фактами нападів на підприємців. Пікетувальники принесли колективний лист. У ньому вимагають припинити рейдерське захоплення бізнесу на ринку Барабашово, говорить Ліньков.

За 20 хвилин до пікетувальників вийшов заступник начальника обласної поліції Сергій Чиж. Лист віддали йому.

Нагадаємо, на представника організації «Сила в єдності» Сергія Лінькова напали 8-го травня цього року. Це сталося вранці, біля його будинку, говорить чоловік. Хто нападав – не знає. За словами Лінькова, його били кастетами. Як розповіла речниця поліції області Оксана Калмикова, напад на чоловіка внесли в Єдиний реєстр досудових рослідувань за статтею «умисне легке тілесне ушкодження». Слідство триває.