Віце-губернатор: нема ніяких підстав для знесення волонтерського намету

Фото: Інтерфакс

Заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк зустрівся з євромайданівцями біля волонтерського намету і заявив про відсутність правових підстав для знесення славнозвісного об’єкту.

Про це повідомляє Інфоцентр Євро Харків на сторінці у Facebook.

Віце-губернатор Михайло Черняк зустрівся з євромайданівцями Харкова і запевнив їх, що намет «Все для перемоги» і люди, які тут знаходяться, залишаються під цілодобовою охороною. За його словами, правоохоронці забезпечать правопорядок і не допустять провокацій, конфліктів і самосуду по відношенню до волонтерів і намету. Позиція облдержадміністрації полягає в тому, щоб ситуація розвивалася лише у рамках чинного законодавства.

Євромайданівці цікавилися у Михайла Черняка, як у юриста, чи є законні підстави для демонтажу намету.

Фото: kharkivoda.gov.ua

«Ми маємо дивитися, чи є правові підстави. На сьогодні підстав ніяких немає. Є документи, які засвідчують, чому тут стоїть ця палатка, чому тут збираються люди. Все решта має відбуватися виключно через судове рішення. На сьогоднішній день позиція (євромайданівців – авт.) законна, чітка, зрозуміла, справедлива. Решта може бути змінено лише через судове рішення», – заявив сьогодні Михайло Черняк.

Також за словами віце-губернатора, «щодо об’єктів топоніміки рішення приймає міська рада. Але є чинне законодавство, що стосується об’єктів і суб’єктів декомунізації, тобто це заборонено і наступає певна відповідальність».