Євромайданівцям повідомили про демонтування намету протягом трьох днів (фото)

фото: Борис Редін

На намет «Все для перемоги» приліпили листок про його демонтування протягом трьох днів до 14 травня.

Про це повідомляє Інфоцентр Євро Харків на сторінці у Facebook.

«Невідомий проросійський партизан Кернеса приліпив (та втік) на намет ось цей припис від командира парковок демонтувати намет протягом трьох днів до 14.05.2019 року», – говориться у повідомленні.

Завтра, 12 травня біля славнозвісного намету у центрі Харкова планується народне Віче, а згодом і похід до мера Геннадія Кернеса до готелю «Національ».

«Збираємо у Харкові народне Віче біля намету “Все для перемоги” у нeділю, 12 травня, о 12.00. Захистимо символ українського Харкова», – закликав один з керівників харківського Євромайдану Володимир Чистилін на сторінці у Facebook.

Мета зібрання патріотів у Харкові – захистити намет, який можуть знести через відповідну петицію, яка набрала уже необхідні 5 000 голосів харків’ян.

«Намет «Все для перемоги!», як символ народного спротиву агресору, повинен стояти на майдані Свободи до кінця війни. До нашої перемоги! Зараз це не просто намет – це музей під відкритим небом! Це частина історії нашого міста. Він, чи не єдине в нашому місті активне нагадування про боротьбу за незалежність України, котра триває!» – заявляють євромайданівці.

Фото: Б. Редін

Також патріоти збираються задати очільнику Харкова ряд актуальних запитань, якими він мав би займатися у першу чергу. Вони хочуть нагадують йому, що у Харкові є проблеми з системою опалення і водопровідними трубами, які треба встигнути відремонтувати до зими. Серйозного ремонту потребують й електромережі, бо у районах міста часто зникає світло. Крім того запитають, чому у Харкові знесли улюблений населенням каскад, при чому без згоди людей.

Фото: Б. Редін

Як повідомляв Харків Times, Мер Харкова Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.

Відповідні петиції були зареєстровані на сайті Харківської мерії 8 травня. Вони подані з різницею у 54 хвилини і мають послідовні номери: 4562 та 4563. Станом на 12.40 12 травня петиція про знесення намету набрала 7607 голосів. Електронне звернення про повернення проспекту імені маршала Жукова – 5588.

10 травня голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович застеріг Харківського міського голову Генадія Кернеса від перейменування проспекту на честь Георгія Жукова. В’ятрович нагадав, що за такі дії законодавство Укрїни передбачає кримінальну відповідальність.