Піаністка і трубач з Харкова стали заслуженими артистами України (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Викладачам Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського надали звання «Заслужений артист України».

Про це повідомила прес-служба обладміністрації.

Державну нагороду отримали піаністка, старший викладач кафедри університету мистецтв Ганна Сагалова та трубач, доцент університету мистецтв Юрій Тарарак.

Фото: kharkivoda.gov.ua

«Юрій Тарарак – чудовий виконавець на такому складному та цікавому інструменті, як труба. Він приголомшливий і як виконавець, і як педагог, і давно заслужив це звання. Ганна Сагалова молодше, але не можу сказати, що менш досвідчена. Вона вже відома не тільки в Україні, а й за її межами, повернулася з Німеччини та зараз поїде до Великобританії, вже викладає. Крім того, вони ще й дуже хороші колеги, дружать, у них хороші спільні творчі проекти», – розповіла про колег ректор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна.

«Для мене дуже важливо, що відзначають наш університет – абсолютно унікальний, де найбільше працює молоді – серед вишів мистецтв. Дуже важливо, що підтримують виконавців, музикантів. Ми розуміємо, що ми потрібні», – сказала Ганна Сагалова.